Rural Market Place (R.M.P.)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με την ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ (ΑΕΣ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ διοργάνωσε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στο Αίγιο εκδήλωση με θέμα «ΑΓΡΟσυνΕΡΓΑΣΙΑ - Ανάδειξη Επιχειρηματικότητας, Μεταποίηση – Τυποποίηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων». Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημερωτική Ημερίδα, Θεματικό εργαστήριο (workshop) και Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης (Κορίνθου 201, Αίγιο) με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η όλη διοργάνωση αφορούσε την διαμόρφωση και προώθηση ολοκληρωμένου αγροτουριστικού προϊόντος μέσω της αξιοποίησης των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, την ανάδειξη και προβολή των προϊόντων της Αιγιαλείας, και την ενημέρωση του κοινού για τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής-τυποποίησης μέσω παρουσίασης καλών πρακτικών, ανταλλαγής τεχνογνωσίας κ.α.

Η εκδήλωση απευθύνονταν σε τοπικούς παραγωγούς, εμπόρους, στελέχη αγροτουριστικού τομέα, επιχειρηματιών, ανέργων καθώς και σε ανέργους και στον τοπικό πληθυσμό-καταναλωτές.

IMG 0296

Υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση κοινού το οποίο και ενημερώθηκε σχετικά με την προώθηση της αγροδιατροφικής ταυτότητας του Δήμου Αιγιαλείας, την ανάδειξη και προβολή των ενδογενών χαρακτηριστικών του, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων και την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας-οικονομίας. Στο πλαίσιο της ημερίδας ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την Γεν. Διευθύντρια της ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. κα Ηρώ Τσιπρή που παρουσίασε το σχέδιο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», τον κ. Δημήτρη Κουτσόπουλο, Οικονομολόγο, στέλεχος DATARC, oοποίος παρουσίασε τις μελέτες που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των ΤΟΠΣΑ, τον κ. Αθανάσιο Μπέλλα, ομότιμο καθηγητή Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών, που ανέλυσε τις «Προοπτικές Απασχόλησης σε Τομείς του Αγροτικού Τομέα».

Στο πλαίσιο του θεματικού εργαστηρίου που υλοποιήθηκε στην παραπάνω εκδήλωση ο κος Παναγιώτης Χονδρός σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας εισηγήθηκε αναφορικά με το «Branding, εικόνα, πωλήσεις και εξαγωγές» και ο κος Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, οινολόγος του Οινοποιείου TETΡΑΜΥΘΟΣ μίλησε για τις «Καλές Πρακτικές ανάδειξης ποιοτικού τοπικού προϊόντος».

IMG 0290

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης: «ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (AGROMOTION)» .

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.
 
 

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ 2 ΤΑΜΕΙΑ