ΤΟΠΣΑ

ΤΟΠΣΑ

Δημιουργία Εντύπου

Αντικείμενο της ενέργειας ήταν η δημιουργία ενός (1) ενημερωτικού δίγλωσσου εντύπου (Ελληνικό – Αγγλικό), ως υλικό στοχευμένης προβολής-προώθησης των τοπικών προϊόντων-επιχειρήσεων αγροτικής/κτηνοτροφικής παραγωγής Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Το έντυπο αφορά και παρουσιάζει στην εγχώρια και διεθνή αγορά τα τοπικά προϊόντα της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, μέσω της βέλτιστης σύνδεσής τους με την ταυτότητα και την οικονομία της περιοχής (σύντομη παρουσίαση περιοχών, φωτογραφίες προϊόντων, αξιοθέατων, κτλ), και θα διανέμεται σε εκθέσεις, τουριστικά γραφεία, φορείς, ξενοδοχεία (σε ειδικά stands), μουσεία και γενικότερα σε χώρους μαζικής προσέλευσης που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό.

Attachments:
Download this file (KALAVRITA - AIGIALEIA topsa teliko.pdf)KALAVRITA - AIGIALEIA topsa teliko.pdf[ ]1912 kB

Διεξαγωγή δύο Ημερίδων και μίας Έκθεσης τοπικών προϊόντων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν η διεξαγωγή της μιας ημερίδας – Θεματικού Εργαστηρίου, και έκθεσης τοπικών προϊόντων καθώς και της γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα στις 28/11/2015, καθώς και η δεύτερη ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο στις 20/11/2015 σε συνεργασία με την ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ (ΑΕΣ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, (πρώην ΠΕΣ Αιγίου).

Διαβάστε περισσότερα: Διεξαγωγή δύο Ημερίδων και μίας Έκθεσης τοπικών προϊόντων

Μελέτη AGROMOTION: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο Οδηγός Προώθησης Τοπικών Προϊόντων επικεντρώνεται στα πλέον χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής παρέμβασης (Δήμοι Καλαβρύτων & Αιγιάλειας).

Στόχος του οδηγού είναι η υποστήριξη των μεμονωμένων παραγωγών και των τοπικών επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους για είσοδο σε νέες αγορές ή/και για ενίσχυση της παρουσίας τους σε αγορές όπου ήδη δραστηριοποιούνται. Το παρόν αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο που μπορεί να εξειδικευτεί στις ειδικές ανάγκες κάθε παραγωγικής μονάδας. Περιλαμβάνονται:

·         εισαγωγή σε βασικές έννοιες και λειτουργίες του μάρκετινγκ,

·         διερεύνηση των αγορών-στόχου που παρέχουν δυνατότητες εισόδου των τοπικών προϊόντων,

·         παρουσίαση μεθόδων προώθησης των τοπικών προϊόντων,

·         αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών υλοποίησης εξαγωγών βήμα-βήμα.

·         Επιπλέον, σε παράρτημα του οδηγού περιλαμβάνονται χρήσιμοι πίνακες με στοιχεία εγχώριων και διεθνών φορέων που μπορούν να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν του παραγωγούς/επιχειρηματίες στη διαδικασία των εξαγωγών.

Attachments:
Download this file (odigos_proothisis_agromotion.pdf)odigos_proothisis_agromotion.pdf[ ]3674 kB

Μελέτη AGROMOTION: «Ανάλυση Τοπικής Αγοράς Εργασίας Των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων»

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η ανάλυση της τοπικής αγοράς εργασίας στην περιοχή των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Στόχος της μελέτης είναι η ανάδειξη των αναγκών των ομάδων στόχου του σχεδίου και της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και των τρόπων με τους οποίους αυτές θα καλυφθούν. Επίσης, αναδεικνύονται οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, που θα αποτελέσουν τη βάση για την υποστήριξη και ενίσχυση νέων επιχειρηματιών και ανάδειξη νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Επιπλέον, μέσα από τη μελέτη παρουσιάζεται η υπάρχουσα τοπική, περιφερειακή στρατηγική ανάπτυξης, όπως επίσης τα λοιπά τοπικά σχέδια δράσης για την Απασχόληση, δράσεις του αντίστοιχου ΠΕΠ, παρεμβάσεις που εντάσσονται στο ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» ή άλλα Ε.Π. κλπ.

Η μελέτη βασίζεται σε δευτερογενή ανάλυση δεδομένων από τις πλέον έγκυρες πηγές καθώς και σε πληροφορίες και στοιχεία που παρείχαν φορείς τις περιοχής με αρμοδιότητες που άπτονται των προς διερεύνηση πεδίων.

Attachments:
Download this file (analysi_agoras_aigialeia_kalabryta.pdf)analysi_agoras_aigialeia_kalabryta.pdf[ ]2210 kB

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.