ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εργαστήρια ενημέρωσης & Ενημερωτική εκδήλωση

H ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Πολίτες για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας Ci-ProEffect”», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013, διοργάνωσε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015:

  • Εργαστήριο Ανταλλαγής Εμπειριών: «Καλές Πρακτικές για την αναβάθμιση του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Αχαΐας» στα Καλάβρυτα (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων) ώρα 9:30 π.μ.,
  • και Ενημερωτική Εκδήλωση: «Πολιτική Προστασία: Αντιμετωπίζοντας την Πρόκληση» στην Πάτρα (αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Αλ. Υψηλάντου 114 – 116) ώρα 16:30 μ.μ..

 

Σκοπός του Εργαστηρίου καθώς και της Ενημερωτικής Εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των τοπικών φορέων, των συντελεστών της Πολιτικής Προστασίας και των πολιτών για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του εν λόγω έργου, αλλά και την κινητοποίηση τους για την πιο ενεργό συμμετοχή στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας.

Στο Εργαστήριο που υλοποιήθηκε στα Καλάβρυτα μεταξύ των παρευρισκόντων ήταν: ο κος. Δημήτριος Χουλιάρας (Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων), ο κος. Δημήτριος Κατσαρός (Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας), ο κος. Βασίλειος Αλεξόπουλος (Δ/ντης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων), ο κος. Χρήστος Κουτσουπιάς (Διοικητής Α.Τ. Καλ/των), ο κος. Νικόλαος Καλατζής (Γεν. Γραμματέας ΕΟΔ Αχαΐας) κ.α.

Στην Εκδήλωση που ακολούθησε το απόγευμα στην Πάτρα παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και η κα. Βασιλική Ψυχράμη (Αντιδήμαρχος Αιγιάλειας – Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας), ενώ μια σύντομη παρουσίαση για το ρόλο της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ως εταίρος του προαναφερθέντος σχεδίου συνεργασίας, πραγματοποίησε η Γενική Δ/ντρια της εταιρείας κα. Ηρώ Τσιμπρή.

Μέσα από το Ci-ProEffect αναπτύσσονται δράσεις για την επανασχεδίαση της τρέχουσας πρακτικής Πολιτικής Προστασίας, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν καινοτόμα εργαλεία όπως το Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών μια καινοτόμα - και μοναδική για την Ελλάδα - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Ενημέρωσης – MIS στην οποία στην οποία φαίνονται καταγεγραμμένοι οι διαθέσιμων πόροι-υλικό της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για την Π.Π.

 

Στο πλαίσιο του έργου εξετάστηκε το υφιστάμενο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας - σ’ ότι αφορά κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση - ο προσδιορισμός ελλείψεων και αστοχιών, με στόχο τη βελτίωση τους και η αύξηση της ενεργού συμμετοχής του τοπικού πληθυσμού στο σύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. 2692024442 & 2692024443, στα Καλάβρυτα.

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.