ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ενημερωτικές Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στα Σχολεία - CiPro Effect

Την Τετάρτη 18/11/2015, η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας υλοποίησε ενημερωτική – εκπαιδευτική δράση με θέμα την Πολιτική Προστασία για το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι διευθυντές, κος Σπανός Βασίλειος (ΓΕΛ Καλαβρύτων) και κα Κάντζαρη Βασιλική (ΕΠΑΛ Καλαβρύτων), οι καθηγητές και συνολικά 100 μαθητές από τα δύο σχολεία. Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύστημα και τις βασικές αρχές προστασίας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών και για φαινομένων, τη σημασία του εθελοντισμού και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο σύστημα πολιτικής προστασίας. Την ενημέρωση πραγματοποιήσαν η κα Ελένη Παναγιωτίδη από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, ο κος Ματθαίος Κυρίτσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, ο κος Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιώπουλος και η κα Κωνσταντίνα Κουλούρη από το Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών –Ερυθρός Σταυρός. Οι ενημερωτικές - εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία της Αχαΐας συνεχίζονται την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Κ. Αχαΐας.

Οι δράσεις εκπαίδευσης πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Πολίτες για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας –Ci-ProEFFECT» (Δράση 4.5). Το έργο Ci-ProEffect) αποτελεί μια διακρατική συνεργασία με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων Συστημάτων Πολιτικής Προστασίας. Οι βασικές συνιστώσες του έργου εκφράζονται μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών και την ενεργοποίηση των πολιτών και των τοπικών αρχών στο επίκεντρο όλων των δράσεων.

Η ΑΧΑΪΑ Α.Ε. επέλεξε τη συνεργασία με τους φορείς εκπαίδευσης και την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την μέγιστη δυνατή διάχυση των μηνυμάτων του έργου. Η πεποίθηση ότι οι καθηγητές αποτελούν πολλαπλασιαστές γνώσης – πληροφόρησης και εκφραστές των άμεσων μηνυμάτων του εθελοντισμού και της συμμετοχής και, από την άλλη πλευρά, οι μαθητές είναι το φυτώριο της κοινωνίας που επιθυμούμε να υπάρξει πιο ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής και πολιτικής προστασίας, οδήγησε στην επιλογή από την ΑΧΑΪΑ Α.Ε. των επισκέψεων στα σχολεία. Μίας δράσης άμεσης, ουσιαστικής και ελπιδοφόρας.

 

 

Το Ci-ProEFFECT συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και Ιταλίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής συνεργασίας “ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013”.

Διοργάνωση: ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ

Πληροφορίες για το έργο Ci-ProEFFECT: 26920 24442, 30 26920 24443, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εικόνα 004

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.