ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συμμετοχή στο 4ο Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο, 6 - 9 Νοεμβρίου 2019 - Candas, Asturias, Ισπανία

Το 4o Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο διοργανώθηκε μεταξύ 6 - 9 Νοεμβρίου 2019 στο Candas, της Asturias (Ισπανία) σε συνεργασία με 3 δίκτυα: ELARD, PREPARE και ERCA. Την διοργάνωση είχε ο φορέας: Red Asturiana de Desarrollo Rural (READER) και συμμετείχαν 335 εκπρόσωποι από 38 ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ σημαντικά εργαστήρια (workshops), παρουσιάσεις εκπροσώπων φορέων αλλά και πολιτικών εκπροσώπων, καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, τοπικά μουσεία, αγροτικές μονάδες, ιχθυόσκαλες, κοινωφελείς οργανώσεις κ.α.

 

Οι συμμετέχοντες στο τέταρτο Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο συμφώνησαν πάνω στη Διακήρυξη των Ανθρώπων της Αγροτικής Υπαίθρου του Candas,  της Asturias, στις 9 Νοεμβρίου, η οποία προτείνει να εργαστούμε μαζί σε μια σύμπραξη για μια «πραγματική» Αγροτική Ατζέντα για το 2021-2027, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία των αγροτικών περιοχών, ανοίγοντας το δρόμο για ευέλικτες, αποκεντρωμένες, εδαφικές και τοπικές λύσεις, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνεργάζονται για το κοινό καλό.

Η νέα Επιτροπή για το 2019-2024, έχει ως αποστολή "να αναπτύξει ένα νέο μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές και να διασφαλίσει ότι, οι ανάγκες των αγροτικών περιοχών θα ληφθούν υπόψη στα εθνικά Στρατηγικά Σχέδια στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ".

Στο 4o Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου LEADER/ CLLD ΟΤΔ: η Γεν. Δ/ντρια – Συντονίστρια LEADER/ CLLD, της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., κα. Ηρώ Τσιμπρή, και η κα. Έλενα Λαμπροπούλου, υπεύθυνη συνεργασιών της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και Μέλος της «ομάδας εργασίας 5 εξωστρέφειας" του Ελληνικού Δικτύου .

Στο πλαίσιο των εργασιών – εκδηλώσεων του 4ου Αγροτικού Κοινοβουλίου, οργανώθηκε επίσης και μια ανοιχτή έκθεση με τίτλο «Διαπολιτισμικές Δραστηριότητες», στην οποία συμμετείχε με περίπτερο το Ελληνικό Δίκτυο  LEADER/ CLLD ΟΤΔ και στο οποίο παρουσιάστηκε, κολάζ από υλικό που είχε συλλεχθεί από Ελληνικές ΟΤΔ, καθώς και σχετικά φυλλάδια, λευκώματα κ.α.

  • Επισυνάπτονται: η Διακήρυξη των ανθρώπων της Αγροτικής Υπαίθρου του Candas, καθώς και το κοινό ΔΤ που εκδόθηκε, μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Ιστιότοποι του Ευρωπαϊκού Αγροτικού Κοινοβουλίου:  www.europeanruralparliament.com and www.erp2019.eu

Το Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο χρηματοδοτείται εν μέρη από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.