ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

4η Ιουνίου 2021 - Regional Growth Conference Πάτρα - Δελτίο Τύπου

LOGOTYPO ORIZONTIO DIAFANES BACKGROUND Logo Black rgc

H ΟΤΔ ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. θα συμμετάσχει στο 9th Regional Growth Conference που συνδιοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος” με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 03-05 Ιουνίου 2021 στην Πάτρα, στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της ACHAIA CLAUSS.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής 4ης Ιουνίου, η ΟΤΔ συνδιοργανώνει, συγκεκριμένη θεματική ενότητα με τίτλο: Local Governance - Community-Led Local Development / Τοπική Αυτοδιοίκηση - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER), στην οποία θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Οικονόμου Ιωάννης, ώς κάτωθι:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ - ACHAIA HALL

10:40 – 12:00 ΕΝΟΤΗΤΑ 16

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Ως  δεύτερος πυλώνας της κοινής γεωργικής πολιτικής η ευρωπαϊκή πολιτική αγροτικής ανάπτυξης έχει στόχο τη στήριξη των αγροτικών περιοχών της ΕΕ και πληροί τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ένας υψηλότερος βαθμός ευελιξίας δίνει τη δυνατότητα στους περιφερειακούς, εθνικούς και τοπικούς οργανισμούς να διαμορφώσουν τα ατομικά αγροτικά αναπτυξιακά τους προγράμματα που βασίζονται σε ένα ευρωπαϊκό «μενού μέτρων». Σε αντίθεση με τον πρώτο πυλώνα, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την ΕΕ, τα προγράμματα του δεύτερου πυλώνα συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά, περιφερειακά και τοπικά κονδύλια. Το 2021 σηματοδοτεί 30 χρόνια από την έναρξη της πρωτοβουλίας LEADER στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η αγροτικές περιοχές της Ελλάδας ενισχύονται σταδιακά και γίνονται πιο ανθεκτικές σε προκλήσεις μέσω της Τοπικής Ανάπτυξης Με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων.  Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της CLLD είναι η προώθηση του «τοπικού χαρακτήρα» στη Νέα Προγραμματική Περίοδο, μέσω της χρήσης και της ανάπτυξης του ρόλου των Ομάδων Τοπικής Δράσης.  Σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να καταλύσει τα εμπόδια μεταξύ των κονδυλίων και να ενισχυθούν  έτσι η συνέργεια και η συνοχή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Συνδιοργάνωση: ΑΧΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

  • Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  • Αθανάσιος Παπαδόπουλος, δήμαρχος Καλαβρύτων, πρόεδρος ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
  • Γεώργιος Μαθιουδάκης, συντονιστής Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Marion Eckhardt, Πρόεδρος European Leader Association for Rural Development
  • Μιχάλης Σκορδάς, Πρόεδρος, Ελληνικό Δίκτυο Ο.Τ.Δ. LEADER/CLLD
  • Ηρώ Τσιμπρή, MBA, Γενική Διευθύντρια ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Συντονισμός: Γωγώ Κατσέλη, Δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες  θα πρέπει να φορούν μάσκα και να  διαθέτουν:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • αρνητικό PCR test (72 ωρών)
  • αρνητικό rapid test (72 ωρών)

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα διεξάγονται δωρεάν rapid tests έξω από τους χώρους του Συνεδρίου στην Achaia Clauss.

Δείτε αναλυτικά τις Οδηγίες Υγείας και Ασφάλειας στα συννημένα αρχέια

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, δείτε το λινκ: https://rgc.gr/program/

Για τη ζωντανή μετάδοση του συνεδρίου, δείτε το λινκ: https://rgc.gr/livestreams/

Περιμένουμε να σας συναντήσουμε στην Πάτρα!

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΜΕ ΕΠΑΛΘ

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.