ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΣΤO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LEADER ΣΤΟ PLOEUC L’HERMITAGE, ΓΑΛΛΙΑ

Στο ST BRIEUC, στη ΓΑΛΛΙΑ, παρευρέθηκε η Γεν. Δ/ντρια της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., κα. Ηρώ Τσιμπρή, για το Σεμινάριο LEADER  και την ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Δικτύου ELARD, το διάστημα μεταξύ 8-9 Μαρτίου 2022.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LEADER στο Ploeuc L’Hermitage, Γαλλία

Με την πρωτοβουλία του Γαλλικού δικτύου LEADER (LEADER FRANCE), διοργανώθηκε μεγάλο σεμινάριο στο Ploeuc L’Hermitage, στο πλαίσιο της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη Γαλλία, στο οποίο έφερε σε επαφή τη Γαλλική με την ευρύτερη Ευρωπαϊκή κοινότητα.

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ: 7-8 Μαρτίου 2022, με αντικείμενο την επιτυχία του προγράμματος LEADER και τις δυνατότητες του προγράμματος στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, συγκεντρώθηκαν 300 συμμετέχοντες από 21 διαφορετικές χώρες.

Χάρη στο LEADER FRANCE, η κοινότητα LEADER μπήκε στην ημερήσια διάταξη μιας ευρύτερης διοργάνωσης - πολιτικού χαρακτήρα κυρίως - μιας και το σεμινάριο είχε θεματικό γύρω από την αγροτική ανάπτυξη, ενώ περισσότερα από 40 άτομα από την ισπανική αποστολή παραβρέθηκαν εκεί, χάρη στην κινητοποίηση που υπήρξε από το Ισπανικό Δίκτυο!

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες και τοι δυνατότητες του LEADER, οι ιστορίες επιτυχίας (success stories) αλλά και τα πρώτα Ευρωπαϊκά Βραβεία LEADER. Πολλοί ενδιαφέροντες ομιλητές και ειδικοί από όλη την Ευρώπη παρευρέθηκαν με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.

Περισσότερα σχετικά με όλη τη διοργάνωση στο λίνκ: https://www.pfueleader2022.eu/en-gb/seminaire-europeen-leader-english    

Στο πλαίσιο προγράμματος του Σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε στις 7/3/22 και η Γεν. Συνέλευση του δικτύου ELARD.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ LEADER ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΦΥΛΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το LEADER FRANCE, σε συνεργασία με το δίκτυο ELARD, διοργάνωσε τελετή βράβευσης του Ευρωπαϊκού Βραβείου LEADER για την Ισότητα των Φύλων. Το βραβείο WOW – Onegoal  πήρε η ομάδα  από τη Σουηδία!

Όπως επισημαίνει η έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας της 14ης Οκτωβρίου 2021, οι γυναίκες που ζουν σε αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν περισσότερα εμπόδια στην ιδιωτική και επαγγελματική τους ζωή από τους άνδρες.

Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση που παρουσίασε το ίδρυμα WOW κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Βραβείου LEADER για την Ισότητα των Φύλων στο λίνκ: https://www.youtube.com/watch?v=SV6f0BBnYCQ

 

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ 2 ΤΑΜΕΙΑ

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.