ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διακρατικό Σχέδιο Συνεργασίας: «SAY CHEESE! BALKAN CHEESE»

Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., συμμετέχει ως εταίρος στο Διακρατικό Σχέδιο Συνεργασίας: «SAY CHEESE! BALKAN CHEESE», το οποίο αποτελεί ένα νέο Σχέδιο Συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020, υπομέτρο 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και την υλοποίηση της συνεργασίας (διακρατική & διατοπική)» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014 – 2020.

 

Γενικός στόχος του Σχεδίου είναι η συνεργασία των εταίρων για την ενθάρρυνση και προώθηση των παραδοσιακών και μη βιομηχανικών τυριών για ένα υγιέστερο διατροφικό μέλλον, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατό ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους παραγωγούς και να υποστηριχθεί και να διατηρηθεί ο παραγωγικός τομέας με παράλληλες ευκαιρίες για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (δρόμοι τυριού, φεστιβάλ, γαστρονομικές εκδηλώσεις κ.λπ.).

Ο αγροδιατροφικός τομέας έχει σημαντική βαρύτητα για την περιοχή παρέμβασης της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και κατά συνέπεια η στρατηγική τοπικής ανάπτυξης έχει θέσει ως κεντρικό στρατηγικό στόχο, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του κλάδου. Ειδικότερα, όσον αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η περιοχή παρέμβασης κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της χώρας, με την παραγωγή κυρίως τυριού (μαλακού και σκληρού) και βουτύρου. Χαρακτηριστικά τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η φέτα (προϊόν ΠΟΠ), αλλά και λοιπά τυροκομικά προϊόντα (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, μυζήθρα κλπ.).

Εταίροι που συμμετέχουν στο Σχέδιο Συνεργασίας είναι οι: ΟΤΔ Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ-Συντονίστρια του Σχεδίου και εθνική συντονίστρια, ΟΤΔ Αχαΐα Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., ΟΤΔ Αναπτυξιακή Ολυμπίας. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α (Ελλάδα), LAG Rakovski, LAG Balchik - General Toshevo, LAG Troyan - Apriltsi – Ugarchin, LAG Slivnitsa-Dragoman (Βουλγαρία), LAG Napoca Porolissum, Asociaţia GAL Tecuci, LAG Lider Bistrița Năsăud, LAG Association ”Micro-Regiunea Vailor Crișurilor Alb si Negru” (Ρουμανία).

Επίσης συμμετέχουν ως Παρατηρητές του Σχεδίου Συνεργασίας οι LAG Serpentina Nistrului, LAG Bugeac Kilim, LAG Movila Magura (Μολδαβία).

Δείτε τηv ιστοσελίδα του σχεδίου:  https://saycheese.napocaporolissum.ro/

Δείτε τη σελίδα του σχεδίου στο facebook:  https://www.facebook.com/saycheesebalkancheeseproject/

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΕΓΤΑΑ ME AXAIA

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.
 
 

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ 2 ΤΑΜΕΙΑ