ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διακρατική εκδήλωση στα Καλάβρυτα, με τη συμμετοχή συνεργαζόμενων εταίρων του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE” από τυροκομικές περιοχές της Ρουμανίας και της Πελοποννήσου.

Η ΟΤΔ ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ διοργανώνει διακρατική εκδήλωση στην περιοχή των Καλαβρύτων, την Δευτέρα 13η Μαρτίου 2023 στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα, για την ανάδειξη της τοπικής τυροκομίας και γαλακτοπαραγωγής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE”, του προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, με τη συμμετοχή συνεργαζόμενων εταίρων από τυροκομικές περιοχές της Ρουμανίας και της Πελοποννήσου.

OIP

Η περιοχή των Καλαβρύτων έχει μακρά παράδοση στην τυροκομία και θεωρείται από τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής φέτας και τυροκομικών/γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με κορυφαίο προϊόν την παραδοσιακή φέτα Καλαβρύτων ΠΟΠ. 

Στην εκδήλωση έχει καλεστεί να συμμετέχει ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ενώ θα καλεστούν τοπικοί παραγωγοί, καθώς και άλλοι σχετικοί φορείς και επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, όπως εστίαση, κατάλυση, τουρισμός, πολιτισμός και τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει: 

  • Συνάντηση των συνεργαζόμενων εταίρων του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας “SAYCHEESE! BALKAN CHEESE” και εξέταση της πορείας υλοποίησης των δράσεων. 

Ώρα: 09.00 – 11.00 στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, Καλάβρυτα.

  • Ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης με ανθρώπους της τυροκομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, στην οποία θα συζητηθούν / εξεταστούν θέματα όπως: δημιουργία δρόμων τυριού της περιοχής και συστηματικής ένταξης των τυροκομικών προϊόντων και παράδοσης στο τουριστικό προϊόν.

Ώρα: 17.00 – 19.30  στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, Καλάβρυτα.

  • Εκπαιδευτική Επίσκεψη των εταίρων συνεργασίας στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, καθώς και ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης, η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ απευθύνει ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ τους τοπικούς παραγωγούς, σχετικούς φορείς και επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, όπως: εστίαση, κατάλυση, τουρισμός, πολιτισμός καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση, να συμμετέχουν στην ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης, την Δευτέρα και ώρα: 17.00 – 19.30  στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και την υλοποίηση της συνεργασίας (διακρατική &ι διατοπική )» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΕΓΤΑΑ ME AXAIA

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.