ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συμμετοχή στο διαδικτυακό Forum με θέμα: "ΣTΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"

Η Γεν. Δ/ντρια της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και Συντονίστρια του Τ.Π. CLLD/LEADER στο Ν. Αχαΐας, κα Τσιμπρή Ηρώ, συμμετείχε σήμερα, 27/01/2021, στο διαδικτυακό Forum με θέμα: "ΣTΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ", το οποίο διοργανώθηκε από το ITNNEWS, παρουσιάζοντας το ρόλο της εταιρείας στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό όπως και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής ταυτότητας.

Ειδικότερα, η κα Τσιμπρή, αναφέρθηκε στις συνέργειες – συνεργασίες μεταξύ των περιοχών της Πελοποννήσου μέσω των σχεδίων συνεργασίας που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER από τις αναπτυξιακές εταιρείες, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις – ενέργειες που στοχεύουν στην ενίσχυση της αξίας των τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων και του γαστρονομικού προφίλ της περιοχής της Πελοποννήσου.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας "ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΕΛ/ΣΟΥ", το οποίο αποτελεί συνέχεια σχεδίου της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, που υλοποιείται από τις αναπτυξιακές εταιρείες: ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. (Συντονιστής εταίρος), ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, και ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ.

\

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.