ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

RGC 2021 - Οικονόμου: Τοπική ανάπτυξη μέσα από το LEADER

Η πολιτική η χρησιμότητα και τα οφέλη του προγράμματος LEADER συζητήθηκαν στην δεύτερη μέρα του 9ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή ανάπτυξη σε συζήτηση που συντόνισε η Δημοσιογράφος του  Ελεύθερου Τύπου κα Γωγώ Κατσέλη, με καλεσμένους  τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κο Γιάννη Οικονόμου και αντιπροσώπους  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του προγράμματος.

Ο κ Οικονόμου με αφορμή και τα τριάντα χρόνια παρουσίας του LEADER , το χαρακτήρισε ως πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει στην αναγέννηση της Ελληνικής υπαίθρου. Το ζητούμενο όπως τόνισε είναι να μην φεύγει ο κόσμος από τα χωριά και αξιοποιώντας τα εργαλεία που έχουμε θα κερδίσουμε  το στοίχημα αρκεί να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να έχουμε σωστή ενημέρωση.

 

Κίνητρο για να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου χαρακτήρισε το LEADER και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος , ενώ η Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΙΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ κα Ηρώ Τσιμπρή εστίασε στην αναγνωρισημότητα του προγράμματος  και στη σημαντική έννοια της συνεργασίας που είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότητα του .

Στο ίδιο κλίμα συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις του κου Μιχάλη Σκορδά , Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ο.Τ.Δ LEADER/CLLD  που τόνισε ότι η πολιτική του προγράμματος είναι να εμπιστεύεται τις τοπικές κοινωνίας,της κας Marion Eckardt προέδρου της European Leader Association for Rural Development (ELARD), ενώ ο κος Γιώργος Μαθιουδάκης συντονιστής Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γενική διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε  έκλεισε την ομιλία χαρακτηρίζοντας  το πρόγραμμα success story της αγροτικής ανάπτυξης.

Δείτε το άρθρο στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=635204&srv=135

1

2345678910111213141516171819ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΜΕ ΕΠΑΛΘ 

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.