ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. συμβάλλει στη διαμόρφωση του Οράματος για τις Αγροτικές Περιοχές της Ευρώπης

Στις 30 Ιουνίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις Αγροτικές Περιοχές της ΕΕ, στο οποίο αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι ανησυχίες που αντιμετωπίζουν και αναδεικνύονται ορισμένες από τις πλέον ελπιδοφόρες ευκαιρίες που προσφέρονται στις περιοχές αυτές. Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά από διερευνητικές και ευρείες διαβουλεύσεις με τους πολίτες και άλλους παράγοντες στις αγροτικές περιοχές.

Η ανακοίνωση καθορίζει ένα μακρόπνοο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ με ορίζοντα το 2040. Προσδιορίζει τομείς δράσης για ισχυρότερες, συνδεδεμένες, ανθεκτικές και ευημερούσες αγροτικές περιοχές και κοινότητες.

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στην περιοχή εστίασης 2 - Αχαΐα (περιοχή ύφεσης). Επίσης, με πρωτοβουλία της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και με την υποστήριξη του ΕΑΔ οργάνωσε αντίστοιχο εργαστήριο για την περιοχή (Αχαΐα), τα αποτελέσματα του οποίου συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε., ενώ συμμετείχε και σε σχετική εκδήλωση μέσω του διαδικτυακού περιπτέρου του ΕΑΔ (στο Marketplace), στο οποίο παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για το Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές με σχετικό ενημερωτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις).

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΕΓΤΑΑ ME AXAIA

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.
 
 

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ 2 ΤΑΜΕΙΑ