ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Eκδήλωση με θέμα «Καλές Πρακτικές Branding, Τυποποίηση & Προώθηση Τοπικών Προϊόντων»

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., διοργάνωσε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στα Καλάβρυτα εκδήλωση με θέμα «Καλές Πρακτικές Branding, Τυποποίηση & Προώθηση Τοπικών Προϊόντων». Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημερωτική Ημερίδα, γευσιγνωσία και Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και πραγματοποιήθηκε στοξενοδοχείο KALAVRITACANYON (Εθνικής Αντιστάσεως & Σκαλτσά, Καλάβρυτα) με αρκετή επιτυχία.

Στόχος ήταν η προώθηση της αγροδιατροφικής ταυτότητας του Δήμου Καλαβρύτων, η ανάδειξη και προβολή των ενδογενών χαρακτηριστικών του, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων και η ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας-οικονομίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ένα θεματικό εργαστήριο (workshop) που στόχο είχε τη μεταφορά τεχνογνωσίας – ανταλλαγή καλών πρακτικών συντονισμένων ενεργειών προβολής-προώθησης του αγροτουριστικού προϊόντος της περιοχής και την υιοθέτηση νέων εργαλείων με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας της δραστηριότητας.

Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ήταν του κυρίου Δημοσθένη Μπρούσαλη, γενικού διευθυντή της dascbranding, σχετικά με το brandingκαι την προώθηση των προϊόντων, αλλά και της κυρίας Σοφίας Χριστοπούλου, προϊσταμένης επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ.Ε. περιφερειακής δ/νσης εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας - συγγραφέας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί παραγωγοί, έμποροι, στελέχη αγροτουριστικού τομέα, επιχειρηματίες, καθώς τοπικός πληθυσμός.

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης: «ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (AGROMOTION)» .

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.