Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας «Youth Eye – Enhancing & Adding value to local Production»

Στο πλαίσιο του Μ.421 του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013, η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. θα υλοποιήσει σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο: «Youth Eye – Enhancing & Adding value to local Production».

Στο σχέδιο συμμετέχουν επίσης η LAG Centre Corse, αναπτυξιακή εταιρεία LEADER από την Κορσική και οι LAG Une Autre Provence και το Syndicat Mixte des Baronnies Provençales (Συντονιστές του σχεδίου) από την Προβηγκία.

Το project στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της κάθε περιοχής, μέσω της ανάδειξης ποιοτικών χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων.

Το σχέδιο, όσον αφορά την περιοχή της Αχαΐας, έχει σαν θέμα: «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ: γαστρονομική ταυτότητα των Αχαϊκής περιοχής». Θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη νέων μεθόδων εμπορίας, συσκευασίας και επισήμανσης χαρακτηριστικών προϊόντων της περιοχής της Αχαΐας (ελαιόλαδο, λεμόνι και κρασί) με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, τόσο για την τοπική προώθηση όσο και για τη δημιουργία εξαγωγικού προφίλ.

      Βασικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος θα έχει η συμβολή των νέων της Ευρώπης, μέσω της συμμετοχής τους σε «φοιτητικά εργαστήρια (campus)», που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν το καλοκαίρι του 2013 στις τρεις συμμετέχουσες περιοχές: Αχαΐα (Ελλάδα), Προβηγκία και Κεντρική Κορσική (Γαλλία).

Το campus για την Αχαΐα θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Αιγιάλειας κατά την περίοδο από 22 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2013 και θα επικεντρωθεί σε διαφορετικά θέματα αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων, όπως το θέμα του «image», του μάρκετινγκ, της συσκευασίας, προώθησης και εμπορευματοποίησης νέων προϊόντων του ελαιόλαδου, των λεμονιών και του κρασιού.

Οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες ή για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους να επισκέπτονται το site:

http://www.apare-gec.org/EN/campus.php?ID_ROOT=3&ID=27

Επικοινωνία

Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
     Υποκατάστημα: Πατρέως 16, 26221 - Πάτρα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
              (+30) 2610 - 243042
achaiasa@otenet.gr
Fax (+30) 26920 - 24333
 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής (κυρίως) Αχαΐας και εφ΄ όσον αυτό ζητηθεί και άλλων περιοχών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.
 
 

ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ 2 ΤΑΜΕΙΑ