Ανακοίνωση - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, παραγωγών τυροκομικών προϊόντων της Αχαΐας (περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.), σε εκδήλωση προβολής για την ανάδειξη των δρόμων τυριού της Πελοποννήσου, στα Καλάβρυτα
- Γονική Κατηγορία: ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- Εκτύπωση , Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τις ελληνικές ΟΤΔ/ εταίρους του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο «Say cheese! Balkan cheese», του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, διοργανώνουν – ως κοινή δράση - εκδήλωση προβολής για την ανάδειξη των δρόμων τυριού της Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29-30/07/2025 στα Καλάβρυτα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση-πάνελ εισηγητών, γευσιγνωσία και έκθεση τυροκομικών προϊόντων από τις περιοχές των ΟΤΔ Πάρνωνα, Αχαΐας και Ολυμπίας καθώς και πρόταση θεσμοθέτησης της Ημέρας Πελοποννησιακών Δρόμων του Τυριού.
Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι ή εκπρόσωποι των παραγωγικών μονάδων τυροκομικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αχαΐας (περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.) είτε δια ζώσης είτε αποστέλλοντας τα προϊόντα τους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
- να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε διαμορφωμένα stands
- να συμμετέχουν στη συζήτηση για την ανάδειξη των δρόμων τυριού της Πελοποννήσου
- να δικτυωθούν και να αναπτύξουν συνεργασίες
Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως την Τετάρτη 09/07/2025 με αποστολή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , με συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη φόρμα καταγραφής όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία που βαθμολογούνται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
|
|
ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. |
||||||
|
|
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «Say cheese! Balkan cheese» |
||||||
|
|
Στοιχεία_ κριτήρια επιλογής παραγωγών τυροκομικών προϊόντων |
||||||
|
ΚΡΙΤΗΡΙΑ |
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ |
||||||
|
1 |
Επαγγελματική άδεια |
ΝΑΙ |
10 |
||||
|
ΟΧΙ |
|||||||
|
2 |
Πιστοποιήσεις & Τυποποίηση |
ΝΑΙ |
10 |
||||
|
ΟΧΙ |
|||||||
|
3 |
Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα -Χρήση Φιλικών προς το Περιβάλλον Υλικών |
ΝΑΙ |
10 |
||||
|
ΟΧΙ |
|||||||
|
4 |
Ευκρινής Ετικέτα: Αναλυτικές πληροφορίες για συστατικά, προέλευση και |
ΝΑΙ |
10 |
||||
|
ΟΧΙ |
|||||||
|
5 |
Πρόθεση μετατροπής της μονάδας παραγωγής σε επισκέψιμη |
ΝΑΙ |
20 |
||||
|
ΟΧΙ |
|||||||
|
6 |
Η επιχείρηση έχει χρηματοδοτηθεί από τα προγράμματα LEADER/ΟΠΑΑΧ, ΕΣΠΑ |
ΝΑΙ |
40 |
||||
|
ΟΧΙ |
|||||||
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει κριτηρίων και της συνολικής βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν, μετά τη συμπλήρωση των δηλώσεων καταγραφής ενδιαφέροντος και την προσκόμιση εγγράφων που μπορεί να ζητηθούν.
Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020
Πληροφορίες: Έλενα Λαμπροπούλου, τηλ. 26920 24442/3.


Έδρα: Αγ. Αλεξίου & Ασημ. Φωτήλα, 25001 - Καλάβρυτα
Τηλ.: (+30) 26920 - 24442-3
Fax (+30) 26920 - 24333