Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού - 30-31 Μαίου 2025, Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Άγιος Ιωάννης Ρέντης)
- Γονική Κατηγορία: ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- Εκτύπωση
Με χαρά σας προσκαλούμε στο Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού
το οποίο θα πραγματοποιηθεί 30 & 31 Μαΐου 2025 στον Συνεδριακό χώρο Ο.Κ.Α.Α., στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Άγιος Ιωάννης Ρέντης).
Το συνέδριο και οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α (συντονιστής εταίρος), με τη συμμετοχή της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
και 21 ακόμα αναπτυξιακών / εταίρων συνεργασίας, και υλοποιούνται στο πλαίσιο της Διατοπικής Συνεργασίας CLLD / LEADER «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του ΠΑΑ 2014-2020.
Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Εγγραφές: 9:30 - 10:00
Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Ταυτόχρονα, επισυναπτόμενο θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.
Η καρδιά της ελληνικής γαστροσοφίας θα χτυπήσει δυνατά στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη στις 30 και 31 Μαΐου 2025, μέσα από το μεγάλο Συνέδριο ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού. Για δύο ημέρες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιστήμονες, επαγγελματίες του τουρισμού, του πολιτισμού, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, παραγωγοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικοί εκπρόσωποι συναντώνται στον συνεδριακό χώρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), σε μια μοναδική γιορτή αφιερωμένη στην γαστρονομική κληρονομιά, τον αγροδιατροφικό τομέα, την δυναμική των ελληνικών προϊόντων και την σύνδεση αυτών με την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.
Πάνω από 30 εισηγητές και φορείς θα συνθέσουν ένα πολυφωνικό αφήγημα γύρω από θεματικές όπως:
- Αγροτική ανάπτυξη και γαστρονομικές κοινότητες
- Πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα (ΠΟΠ/ΠΓΕ) και ισχυρισμοί υγείας
- Καινοτομία και διεθνείς αγορές
- Τοπική γαστρονομία με παγκόσμια προοπτική

Facebook:/PlatosPlate.gr | Instagram: @platosplate